Festo knelafsluiter VZQA alternatief voor membraan en bal afsluiters

Gepubliceerd op / Festo

Knelafsluiter als duurzaam, energie efficiënt en onderhoudsvriendelijk alternatief voor conventionele kleppen zoals membraan en kogelafsluiters. Volgens Festo excelleert hun VZQA knijpklep vanwege de open architectuur in toepassingen waarbij een soepele doorstroming en betrouwbare afsluiting noodzakelijk is. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de beperkte stromingsweerstand waardoor blokkade en verstopping doorlopend voorkomen worden.

knelafsluiter-alternatief-kogelafsluiter-membraan

VZQA knelafsluiter van Festo

VZQA knelafsluiter is modulair en duurzaam

De VZQA knelafsluiter productserie van Festo biedt flexibiliteit door haar modulariteit, is duurzaam en eenvoudig schoon te maken en onderhouden. Daarmee is de knelafsluiter een schone, betrouwbare en technisch ongecompliceerde oplossing voor het controleren van de stroom van uiteenlopende stoffen. Festo geeft zelf vloeistof, vezels, deeltjes of korrelige stoffen als voorbeeld.

Knijpventiel voor twee drukniveau’s

De slangafsluiter wordt in twee versies gelanceerd: een N / O-versie voor mediadruk van 0 tot 4 bar en een N / C-versie voor mediadruk van 0 tot 6 bar. Een slangvormige slangafsluiterhuls van elastomeer opent of sluit de stroom af door de bedrijfsdruk te verlagen of te verhogen, afhankelijk van de versie – allemaal zonder extra actuatoren en zonder risico op verstopping.

De knelafsluiter komt met een diversiteit aan opties zoals:

  • materiaal van de behuizing
  • componenten van de afsluiting
  • verbindingskoppen

Knelafsluiter toepassingen

Hierdoor is de VZQA knelafsluiter toe te passen bij de optimalisatie van  pneumatische aflever- en meetsystemen, poedercoating en zuig- en persluchtregeleenheden. Door het compacte ontwerp bespaart de klep daarnaast ruimte.

Alternatief voor kogelafsluiter en membraanafsluiter

Festo positioneert de VZQA pinch valve expliciet als alternatief voor de meer gangbare kogelafsluiter en membraanafsluiter in zelfs de meest uitdagende omgevingen. Het onderdeel is zowel intern als extern bestendigd tegen schurende, corrosief, zeer viskeuze of neutrale invloeden en is eenvoudig te onderhouden en schoonmaken dankzij een speciale afdichtingspatroon. De knijpklep kan daarnaast bediend worden met lage druk, met slechts 0.3 bar is voldoende in de meest vul- en meetapplicaties.

Wat is een knelafsluiter/knijpventiel?

Een knelafsluiter is een zeer economisch onderdeel dat werkt als een kraan. Door middel van een precieze aan/uit werking is het mogelijk om de stroom af te sluiten, toe te staan of te controleren. Dit is toe te passen om een grote verscheidenheid aan stromen zoals

Festo

Festo B.V.

Schieweg 62
2627 AN DELFT
Nederland