F600 frequentieregelaar geschikt voor verschillende pomptoepassingen

Gepubliceerd op / Nidec

Een frequentieregelaar met energiebesparende mogelijkheden en maximale efficiëntie? Control Techniques, onderdeel van Nidec, breidt haar portfolio uit met de introductie van een nieuwe F600 frequentieregelaar voor pomptoepassingen. Door het brede vermogensgebruik is de frequentieregelaar inzetbaar in verschillende sectoren, zoals water, landbouw, voedingsmiddelen en dranken, industriële verwarming en koeling.

Frequentieregelaar

Nieuwe F600 frequentieregelaars bespaart energie

De F600 frequentieregelaar heeft een vermogensbereik van 1,1 tot 2,8 kW. Dit maakt het apparaat de ideale frequentieregelaar voor tal van sectoren. Naast de brede inzetbaarheid zit het grootste voordeel in de frequentieregelaar in de mogelijkheid voor energiebesparing én het optimaliseren van systeemefficiëntie. De F600 heeft een speciaal ingebouwde slaapmodus die automatisch wordt geactiveerd als het gebruik onder een vooraf ingestelde waarde komt. De levensduur van het apparaat wordt hierdoor langer en de total cost of ownership neemt af. Daarnaast zorgt de vernieuwde motorregeltechnologie voor extra energiebesparing door zich aan te passen aan de applicatie.

Met deze range frequentieregelaars bouwt Control Techniques verder op vijf decennia expertise. Dit zorgt voor een frisse, eenvoudige en innovatieve interface en biedt tegelijk betrouwbare bediening. Op F600 frequentieregelaars tot 55 kW zit gratis vijf jaar garantie.

Speciaal ontworpen voor pompapplicaties

Om het gebruik van de nieuwe F600 frequentieregelaar te optimaliseren is het apparaat speciaal ontworpen voor pompapplicaties. Anders gezegd, de F600 is speciaal ontwikkeld voor gebruikers werkzaam in sectoren waar het gebruik van pompen noodzakelijk is. Gebruikers worden begeleid in het gebruiksproces met behulp van toegang tot het Control Techniques pc-tools pakket. Dit pakket bevat unieke pompconfiguratieschermen. Om het gebruik verder te vereenvoudigen, zijn parameters gegroepeerd. Installatie, configuratie en bediening wordt hiermee efficiënter gemaakt.

Over de F600 frequentieregelaar zegt de Global Product Manager van van Control Techniques het volgende:

De F600 frequentieregelaar kenmerkt de nieuwe richting van Control Techniques. De F600 is een gespecialiseerd product om sectoren te ondersteunen die tot nu toe moesten vertrouwen op ons standaard aanbod.

 

Nidec

Nidec Netherlands B.V.

Kubus 155
3364 DG Sliedrecht
Nederland