Encoder van Leine Linde bestand tegen spatten met hoge zuurgraad

Gepubliceerd op / HEIDENHAIN

In bepaalde voedingsindustrieën wordt gewerkt met vloeistoffen die een hoge zuurgraad hebben. Om de kans op beschadiging te verminderen moeten in en rond de machines verschillende reinigings-, beschermingsmiddelen worden aangebracht. Daarnaast moeten gebruikte encoders bestand zijn tegen blootstelling van deze zure vloeistoffen. Speciaal voor de zuivelindustrie, waar veel zure vloeistoffen in contact zijn met verpakkings- en vulmachines, ontwikkelde Leine Linde, onderdeel van HEIDENHAIN GmbH, een encoder die spatwaterdicht en corrosiebestendig is.

Spatwaterdichte encoder

Encoder heeft roestvaststalen inkapseling en behuizing

HEIDENHAIN GmbH ontwikkelt en produceert lineaire en roterende encoders, hoekmeetsystemen, digitale uitlezingen en numerieke besturingen voor veeleisende positioneeropdrachten. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe encoders van Leine Linde corrosiebestendig zijn, is de behuizing en inkapseling gefabriceerd met roestvast staal (1.4404). De RSA 500-serie met beschermingsklasse IP 67 is corrosiebestendig en hierdoor geschikt in fabrieken waarin corrosieve- of zure vloeistoffen worden verwerkt zoals in de levensmiddelenindustrie of chemische industrie.

De encoders zijn verkrijgbaar in een holle as- of cilindrische as uitvoering. Dit maakt een eenvoudige installatie mogelijk.

Standaard RSA 500 encoders

Naast corrosiebestendigheid moet er ook rekening gehouden worden met lekkagepunten in de encoders. Om het risico hierop te minimaliseren, is er gebruik gemaakt van persmontage. Deze manier van productie zorgt ervoor dat er bacteriën of andere vuile stoffen zich niet tussen schroeven en schroefgaten kunnen nestelen. Een risico die wel aanwezig is als assemblage zonder persmontage tot stand is gekomen.

  • Diameter: 58mm
  • Trilling: 300 m/s2
  • Schok: 2000 m/s2
  • Asbelasting radiaal: 60 N
  • Asbelasting axiaal: 50 N
  • Beschermingsklasse: IP 67
  • Bereik werktemperatuur: -40 ºC tot + 100 ºC

Post onderwerpen

corrosiebestendig | encoders

HEIDENHAIN

HEIDENHAIN Nederland B.V.

Copernicuslaan 34
6716 BM Ede
Nederland