Dynamic inclinometer: zuivere hoekmeting met enkele sensormodule

Gepubliceerd op / Rotero

De nieuwe oplossing van DIS Sensors is meer efficiënt, betrouwbaarder en beduidend goedkoper dan de traditionele oplossing. Dynamic inclinometer is de nieuwe sensor die is ontwikkelt om ervoor te zorgen dat de gemeten waarden niet worden beïnvloed door trillingen of schokken en zo ongestoord machines kan monitoren. Het concept bevat een nieuwe hard- en firmware platform dat is gebaseerd op de MEMS chip. Deze combineert in de sensor een 3-assige versnellingsopnemer met een 3-assige gyroscoop om zo een betrouwbare inclinatiewaarde te berekenen.

Dynamic inclinometer sensor

Deze nieuwe sensor is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de gemeten waarden niet worden beïnvloed door trillingen en schokken en het ongestoord machines en installaties kan monitoren. Besturingscommando’s  en externe factoren zorgen ervoor dat alles constant in beweging is. De bewegingen die plaats vinden worden vaak doorgegeven door middel van een zogenaamde inclinometer (1,2 of 3 assen). Extra sensoren en filters worden dan ingezet om te voorkomen dat het signaal wordt vervuild. Dit werkt maar door de extra elementen wordt het ook duurder, complexer en meer storingsgevoelig.

Het bovenstaande probleem is nu eenvoudig op te lossen doordat er nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan. Dit komt doordat de betaalbare MEMS (Micro-Electrical-Mechinal Systems) technologie is gekomen en gecombineerd met slimme software algoritmes. Hierdoor ontstaan mogelijkheden om een enkelvoudige sensormodules te ontwikkelen.

Dynamic inclinometer gebaseerd op MEMS chip

DIS Sensors richtte zich gelijk op deze doorbraak en ontwikkelde een compleet nieuw hardware platform dat gebaseerd is op de MEMS chip.

In deze dynamische inclinometer is een versnellingsopnemer gecombineerd met een 3-assige gyroscoop. De hoek die aan het besturingssysteem wordt doorgegeven als een separaat, CANopen/J1939 object per as, is hierdoor gyro-gecompenseerd en hiermee zuiver en vrij van de invloed van verstorende trillingen en schokken.

De afmetingen van deze sensor passen bij de populaire DIS QG65 range. De controller die alle in- en uitgaande signalen verwerkt, is af te stemmen op de specifieke applicatie. Om dit te realiseren zijn er voorgedefinieerde profielen beschikbaar en is er een gebruikersvriendelijke configuratietool.

Post onderwerpen

inclinometer | mems chip | monitoren | sensor

Rotero

Rotero Holland B.V.

Pompmolenlaan 21
3447 GK Woerden
Nederland

Rotero Holland bv

Rotero Holland bv

Pompmolenlaan 21
3447GK Woerden
Nederland