Driedimensionale camera innovatieve productie van Isotron Systems

Gepubliceerd op / Isotron Systems B.V.

Inspecties uitvoeren aan bijvoorbeeld gebouwen, werkruimtes of machines? Hiervoor wordt vaak een 2D-Vision systeem gebruikt. Door innovatieve ontwikkelingen introduceert Isotron Systems nu een nieuwe driedimensionale camera, het In-Sight® 3D-L4000 Vision-systeem van Cognex. Deze camera is de eerste waarbij geen aparte PC aangesloten hoeft te worden, omdat alle tools en rekencapaciteit in de industriële behuizing zijn verwerkt.

Driedimensionale camera vs. tweedimensionale camera

Met het tot op heden gebruikte 2D-vision camera’s, konden objecten en functie onderscheiden worden door verschillende contrasten of kleuren. De innovatieve 3D-vision camera’s maken het mogelijk om naast deze standaard informatie ook het volume, de hoogte, de positie en de werkelijke vorm van het object te meten. Zelfs objecten met dezelfde kleur of patroon kunnen met de nieuwe SMART-camera van elkaar onderscheiden worden. Deze technologische innovatie is tot stand gekomen door een slimme toevoegen in het al bestaande In-Sight Vision software.

De 3D-L4000 combineert een gepatenteerde blauwe laser, die veel nauwkeuriger is en minder last heeft van reflecties op het materiaal, met een complete set aan 3D-Vision tools. Deze 3D-Vision tools zijn vanaf de basis ontwikkeld om inspecties in een echte 3D-ruimte mogelijk te maken.

Geen programmering of extern PC-gebruik

De ingebouwde tools maken het mogelijk om alle meetresultaten snel en eenvoudig te verwerken tijdens inspecties en meetapplicaties. 3D toepassingen worden gerealiseerd zonder programmering of extern PC gebruik waardoor de efficiëntie van de nieuwe SMART-camera toeneemt. Een afname van arbeid en hiermee ook een afname in kosten. Om voor een groot aantal industrieën toepasbaar te zijn, zoals o.a. de voedingsmiddelen, consumentenproducten, medische apparatuur en elektronica, is de In-Sight 3D-L4000 in 3 varianten ontwikkeld en af-fabriek gekalibreerd.

De SMART-camera beschikt over een volledige set I/O- en communicatiefuncties. De 2D-tools blijven hierdoor ook beschikbaar in de camera.

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems B.V.

Afrikalaan 21
5232 BD 's-Hertogenbosch
Nederland