De vernieuwde PAW-serie: tilhulp bij zware voorwerpen

Gepubliceerd op / BIBUS Romicon BV

Een handje hulp nodig bij het tillen van zware voorwerpen? Dan heeft BIBUS de perfecte oplossing gevonden: je eigen tilhulp! Deze vernieuwde PAW-serie is met 40% verbeterd. De tilhulp is zeer geschikt voor het transporteren van zware voorwerpen. Ook is het eenvoudig compact op te vouwen en op te bergen. In dit artikel wordt er meer informatie vertelt over deze vernieuwde Human Assist.

Uitleg vernieuwde PAW-serie

Bij devernieuwde PAW-serie is het toelaatbare moment met 40% verbeterd ten opzichte van de oude versie. Dit product levert een bijdrage aan het verlichten van de werklast en zorgt voor de veiligheid van de werknemers. Door de multi-as specificaties biedt het de functies om het apparaat compact op te vouwen en op te bergen. Je kan ervoor kiezen om vrije combinaties toe te passen van maximaal 3 assen. Omdat dit afhankelijk is van de toepassing en locatie kan het zware voorwerpen transporteren naar hoge en verder gelegen locaties. Wanneer er zware voorwerpen moeten worden verplaatst is de Human Assist dus perfect. Het kan de voorwerpen heffen van taillehoogte tot borsthoogte en kan producten/componenten horizontaal dragen. De PAW-serie voldoet aan de Europese CE veiligheidsnorm en voldoet dus aan een hoog veiligheidsniveau.

Bediening en gebruik van de tilhulp

De tilhulp bevat verschillende kenmerken die in dit artikel worden beschreven. Vooropstaande de eenvoudige bediening, heel handig bij het verplaatsten van zwarte voorwerpen. Het zwaartepunt ligt namelijk dichtbij de operator wat zorgt voor een hoge bedienbaarheid. Het bedieningsgemak wordt verhoogd door de scharnier gemonteerde handgreep. Dit samen zorgt voor een makkelijke en veilige bediening zonder contact te hebben met de bewegende delen.

In de tweede plaats komen de arm variaties voor diverse werkplekken. Dit realiseerde een breed beweegbaar gebruik. Doordat 1,2 of 3 assen kunnen worden gecombineerd, kunnen de zware voorwerpen hoger en verder worden getransporteerd. Hiernaast kunnen ook nog 3 verschillende soorten armen worden uitgekozen afhankelijk van de werklast.

Veiligheidsfunctie tilhulp

Als derde het hoge veiligheidsniveau. De standaarduitrusting van de tilhulp heeft positievergrendeling door middel van een blokkeerventiel, dit voorkomt dat de werkstukken vallen. Er is nu een optie om rotatievergrendeling te bevestigen zodat de positie altijd kan worden gehandhaafd. Dit is van toepassing als de stroom uitvalt. Verder is er een veiligheidsontwerp toegepast dat knellen voorkomt. Het ontwerp zorgt ervoor dat de spleet van de beweegbare koppelingsdelen verkleint en de ruimte vergroot als de as gesloten is.

Comptabiliteit en specialisatie tilhulp

Als laatst wordt de compatibiliteit met hulpsystemen en specialisatie voor het stapelen en ontladen van werk besproken.

Over de comptabiliteit vertelt BIBUS:

Er kunnen voorstellen worden gedaan voor het veilig vasthouden van werkstukken met behulp van hulpstukken en het wijzigen van de installatiemethode door middel van een beweegbare slede die het mogelijk maakt de installatieplaats te wijzigen.

Verder is de tilhulp gespecialiseerd voor het stapelen en ontladen van werk. Hij is uitgerust met een verticale as, dit zorgt voor:

  • Eenvoudige palletiseer- depalletiseerprocessen
  • Conventionele PAW-ruimtebesparing
  • Compactheid
  • Lichte aanraking

 

 

Post onderwerpen

industrie | tilhulp | veiligheid

BIBUS Romicon BV

BIBUS Romicon BV

Vlijtweg 10A
8191JP Wapenveld
Nederland