Danfoss introduceert vernieuwde warmtewisselaar

Gepubliceerd op / Danfoss Drives

Verbetering van de warmte overdracht, verminderd gebruik van grondstoffen en een eenvoudige manier van productie en onderhoud. In dit artikel aandacht voor de technologische innovaties waarvan de warmtewisselaar is voorzien. De vernieuwde warmtewisselaar valt onder initiatief “The Green Restart” vanwege de mindering van het grondstofgebruik. Dit zijn de beloftes waarmee Danfoss haar nieuwe warmtewisselaar presenteert:

Besparing van materiaal warmtewisselaar

Over The Green Restart schrijft Danfoss:

The Green Restart is an initiative from Danfoss showcasing how we can accelerate the pace of economic recovery and generate sustainable growth, by working together towards a decarbonized future.

De D19 wisselaar is een mooi voorbeeld van “The Green Restart”. Een onderdeel hiervan is namelijk het minderen van grondstofgebruik. De vernieuwde platen van de D19 hebben een dikte van 0,3 mm en kunnen worden gebruikt tot en met een werkdruk van 25 bar. Hiervoor waren de diktes 0,4, 0,5 of zelfs 0,6 mm. Er is dus een materiaalbesparing van 25% tot 50% gerealiseerd!

Efficiëntie warmtewisselaar

Deze dunnere platen hebben een grote impact op de berekening die je gebruikt bij warmtewisselaars: Q (vermogen) = K (warmteoverdracht) * A (verwarmend oppervlak) * LMTD (logaritmisch temperatuurverschil). Bij gebruik van een dunnere plaat is het makkelijker om de warmte over te dragen. Door dit proces stijgt de “K-waarde”, de efficiëntie per vierkante meter plaatoppervlak, van de warmtewisselaar.

Langere levensduur door nieuw pakkingsysteem

Naast de nieuwe dunnere plaat, wordt er in dit artikel ook het nieuwe D-lock pakkingsysteem geïntroduceerd. Voorheen werden pakkingen gelijmd op- of met clips om de plaat aangebracht, maar vanwege de nieuwe ontwikkeling is dat verleden tijd. De D-lock pakkingen worden ingesloten door de platen, dit voorkomt dat Uv-licht de pakkingen laat verouderen. De D19 pakkingen gaan hierdoor veel langer mee dan de traditionele pakkingen.

Vernieuwd ophangsysteem

Het ophangsysteem van de platen is ook vernieuwd waardoor het nu makkelijker is om de platen te verwijderen of terug te hangen. Mocht er een keer behoefte zijn aan service, bijvoorbeeld vanwege uitbreiding van het vermogen, kunnen er gemakkelijk platen bij worden geplaatst.

Zelf schrijft Danfoss:

Met onze interessante tarieven van onze onderdelen, service monteurs en het verbeteren van de servicetijd gaan wij voor de laagste aanschafprijs EN de laagste TOC (total cost of ownership) gedurende de levensduur van de warmtewisselaar.

De D19 heeft DN65 aansluitingen en is toepasbaar voor water debieten tot ca. 60-65 m3/h (afhankelijk van drukval, LMTD en NTU).

 

Post onderwerpen

industrie | warmtewisselaar

Danfoss Drives

Danfoss Drives

Vareseweg 105
3047 AT Rotterdam
Nederland