Contactloze schakelaar van SCHURTER voor maximale hygiëne

Gepubliceerd op / SCHURTER Electronics B.V.

De corona pandemie heeft veel impact gehad op de wereld en op het belang van hygiëne. Uit onderzoek blijkt dat de overdacht van virussen en bacteriën via oppervlakken, die veel in contact komen met handen, hoog is. De vraag naar contactloze producten is daarom toegenomen. SCHURTER heeft daarom een contactloze schakelaar ontwikkeld, de TTS, die in tegenstelling tot sommige andere schakelaars, geen valse signalen uitzendt.

contactloze schakelaar

Contactloze schakelaar met hoogste betrouwbaarheid

Bij de ontwikkeling van een contactloze schakelaar is maximale betrouwbaarheid erg belangrijk. Signalen die worden afgegeven door bijvoorbeeld spatwater of regen zijn niet wenselijk. Het schakeloppervlak reinigen of afvegen zonder het activeren van een schakelsignaal? Geen probleem. De schakelaar van SCHURTER is namelijk zo ontwikkeld en geprogrammeerd dat de detectieafstand maar liefst 60 tot 0,2mm bedraagt. Met deze technologie weet de contactloze schakelaar van SCHURTER zich te onderscheiden van andere technologieën.

De optische technologie TOF (Time of Flight) die in SCHURTER’s TTS wordt toegepast, kan individueel en met hoge precisie worden geprogrammeerd, zodat storingen worden voorkomen.

Tweekleurige richtverlichting

Terugkoppeling van de contactloze schakelaar vindt plaats in de vorm van visuele feedback. De tweekleurige ringverlichting, groen en rood, heeft een voedingspanning tussen de 5 en 28 VDC. De TTS-schakelaar kan in zeer veel ruimten worden toegepast. Zo is de schakelaar geschikt voor openbare ruimten, maar kan de detectieafstand juist ook zo worden ingesteld dat de TTS-schakelaar als foto-elektrische beveiliging kan worden gebruikt. Hiermee ontstaat er ruimte voor meer toepassingsgebieden.

SCHURTER produceert en distribueert componenten voor circuitbeveiliging, evenals connectoren, schakelaars en EMC-producten.

Post onderwerpen

contactloze schakelaar

SCHURTER Electronics B.V.

SCHURTER Electronics B.V.

De Nieuwe Haven 12
7772 BC Hardenberg
Nederland