BOGE introduceert compacte oplossing voor droge perslucht

Gepubliceerd op / BOGE

Welke eigenschappen zijn kenmerkend voor de succesvolle S-4-serie van BOGE? Door haar portfolio uit te breiden met schroefcompressoren met geïntegreerde droger zijn de compressoren nu nog energiezuiniger, nog stiller, nog compacter en nog krachtiger. In dit nieuwsbericht lees je op welke manier de nieuwe schroefcompressor met geïntegreerde droger van BOGE bijdraagt aan efficiënter gebruik.

Krachtiger en stiller

De schroefcompressor S-4 is door de grote afmetingen in staat hoge capaciteiten bij lage opgenomen vermogens te realiseren. Daarnaast is de schroefcompressor ingebouwd met trillingsdempende ontkoppeling van de olieafscheider én akoestisch geoptimaliseerde koelluchtgeleiding. Dit maakt dat de schroefcompressor uiterst stil functioneert.

Hierover zegt BOGE:

Zelfs door de opname van de koeldroger wordt het geluidsniveau niet verhoogd. Zo ligt dit bijvoorbeeld voor de S56-4 nogs teeds op 68 dB(A)

Zuiniger en compacter

Een ander voordeel van de nieuwe S-4-compressor met geïntegreerde droger t.o.v. compressoren met erna geschakelde drogers, is haar geringe benodigde ruimte. Het drogergedeelte hoeft niet meer los van de compressor geïnstalleerd te worden. Dit scheelt tijd en dus kosten. Door de behuizing van de droger aan de compressor toe te voegen, blijft de constructie van de compressor compact en worden de gladde oppervlakken en heldere lijnen in stand gehouden. Het totale ontwerp van de nieuwe S-4 schroefcompressor is slecht 400 mm langer dan de variant zonder ingebouwde droger. Ter bescherming van leidingen of pneumatische systemen is de behandeling van perslucht door middel van een koeldroger tegenwoordig in veel toepassingsgebieden de norm geworden.

Met de S-4 zijn eigenaren van installaties nu in staat om zelfs wanneer de ruimte beperkt is optimaal te voldoen aan de eisen die voor de perslucht gelden.

 

 

Post onderwerpen

compressor | perlucht

BOGE

BOGE Kompressoren B.V.

Otto-Boge-Straße 1-7
33739 Bielefeld
Nederland