Compacte stroomregelklep voor biowetenschappen

Gepubliceerd op / Festo

Een stroomregelklep die specifiek ontwikkeld is met het oog op het gebruik in biowetenschappen? Festo lanceert een nieuw doorstromingscontroleventiel genaamd VEMD dat dankzij het ontwerp extreem hoge controle dynamiek levert tegen significant lagere kosten. Hiermee speelt het bedrijf in op de behoefte aan steeds kleinere medische apparatuur.

Stroomregelklep zuurstofsysteemDoorstromingscontroleventiel in biowetenschappen

De trends van steeds kleinere medische apparatuur komt zeker terug in de ontwikkeling van mobiele toepassingen zoals bijvoorbeeld verplaatsbare zuurstofsystemen. Daarnaast kan de VEMD regelklep uitstekend toegepast worden in bioreactoren en fermentoren voor het leveren van celculturen. In deze toepassing zorgt hij bijvoorbeeld voor een specifieke stroomsnelheid van procesgassen of creëren een beschermende atmosfeer van stikstofdioxide of kooldioxide voor industriële toepassingen.

Wat is een stroomregelklep?

Een stroomregelklep reguleert de stroom of druk van een vloeistof of gas op basis van signalen die afgegeven worden door meetinstrumenten of andere procesinstrumenten. Toepassingen lopen uiteen van olie en gas tot aan biowetenschappen en hierdoor is er ook een grote verscheidenheid aan stroomregelkleppen.

Stroomregelklep voor gasstroom levenswetenschappen

Stroomregelklep biowetenschapEen heel aantal kenmerken maken deze VEMD massastroomregelaar zeer geschikt voor kleinere mobiele toepassingen of biowetenschappen:

  • Stille operatie
  • Geen warmteopwekking
  • Compacte bouwgrootte en ontwerp
  • Lange levensduur
  • Laag energieverbruik van slechts 1 Watt
  • Niet magnetisch

Door het specifieke en doelgerichte ontwerp kan de gasstroom aan de uitvoerzijde van de klep gemakkelijk in lineaire modus gecontroleerd worden door een instelwaarde tussen 0 en 10 V in te geven. Een geintegreerd controlecircuit met een thermische sensor maakt de VEMD precies en dynamisch waardoor deze zo’n 35 keer sneller reageert dan vergelijkbare producten. Hij is dus praktisch onmiddellijk operationeel.

Veilige en betrouwbare operatie doorstromingscontroleventiel

doorstromingscontroleventiel beademingsapparatuurFesto stelt dat de kennis die ze hebben opgedaan tijdens de onderzoeks- en ontwikkelingsfases maakt dat de technologie snel aangepast kan worden aan de wensen van de klant en een veilige en betrouwbare operatie garandeert.

Festo

Festo B.V.

Schieweg 62
2627 AN DELFT
Nederland