Yaskawa: collaboratieve lasrobot voor metaalbewerkingsbedrijven

Gepubliceerd op / Yaskawa

Een eerste stap zetten in de wereld van collaboratieve las robots? Normaal gesproken niet de meest toegankelijke, maar Yaskawa brengt daar verandering in met hun nieuwe ontwikkeling: Weld4Me-oplossing. Met deze lasrobot biedt Yaskawa een ingang voor metaalbewerkingsbedrijven in de robotica. De nieuwe robot is makkelijk te verplaatsen door middel van handmatige begeleiding en wanneer het programma is gedownload kan de robot beginnen met lassen. Je bent dus snel up-and-running.

Meer tijd lasproces

De collaboratieve robot kan worden geprogrammeerd met de gebruikersinterface de “Welding Wizard”.  De Yaskawa HC10DT IP67kan makkelijk worden verplaatst door middel van handmatige begeleiding. Eerst moet het programma worden gedownload zodat het robotpad kan worden gecontroleerd. Hierna kan de robot beginnen met lassen. Het inleerproces in complexe programmeeromgevingen is verleden tijd, Hierdoor is er meer tijd voor het lasproces zelf.

Gebruik robot collaboratieve lasrobot

Hoe gebruik je de collaboratieve lasrobot, hierover zegt Yaskawa:

Met name bij kleine batchgroottes en een grote productdiversiteit biedt deze oplossing aanzienlijke voordelen, aangezien het ombouwwerk beperkt blijft tot nieuwe onderdelen. De collaboratieve robot is geschikt voor MIG / MAG-lassen en door beschermingsklasse IP67 onder andere ook afgeschermd tegen lasspatten in het productieproces

Met behulp van de krachtsensoren werken de HC10DT IP67 en de operator als lascollega’s zij aan zij. De oplossing heeft een kleine voetafdruk, dit komt doordat er bijvoorbeeld geen veiligheidshekken moeten worden gebruikt. Hierdoor kan de Weld4me gelijk worden geïntegreerd in bestaande productiefaciliteiten. Voor individuele toepassingen kan de oplossing worden samengesteld met de vereiste laspakketten van Fronius of andere fabrikanten en/of andere accessoires.

Post onderwerpen

industrie | lasrobot | robotica

Yaskawa

Yaskawa Benelux B.V.

Science Park Eindhoven 5031
5692 EB Son en Breugel
Nederland