Automatisch CNC smeersysteem compleet met progressieve verdeler

Gepubliceerd op / Apex Dynamics BV

Hoeveel smeerposities kan een smeersysteem aan en hoeveel meter kan het overbruggen? In dit artikel vertellen we over het volautomatische smeersysteem van Apex Dynamics en op welke producten het smeersysteem toegepast kan worden. Het volautomatische smeersysteem is milieuvriendelijk, veilig en efficiënt.

CNC smeersysteemSmeersysteem in gebruik

Het volautomatische smeersysteem van Apex Dynamics is breed toepasbaar. Zo is het o.a. te gebruiken voor de smering van bijvoorbeeld tandheugel-aandrijvingen, lineaire geleidingen en kogelomloopspindels. Het regelmatig smeren van deze onderdelen voorkomt dure stilstand of reparatie als gevolg van het drooglopen van de componenten. Hoe zit dat bij een complexe producten, zoals een CNC machine waarbij alle systemen gesmeerd moeten worden. Hoe kan over-smering of een overdaad aan kabels en slangen in het systeem bij meerdere smeersystemen voorkomen worden?

Het volautomatische smeersysteem van Apex Dynamics met progressieve verdeler kan tot 11 smeerposities aan en, dankzij een druk van 100 bar, tot 15 meter overbruggen

Progressieve verdeler

Voor smeren van meerdere smeersystemen heeft Apex Dynamics de ‘progressieve verdeler’ ontwikkeld. De progressieve verdelen werkt via het centrale Apex Dynamics smeersysteem en geeft een één-voor-één een puls door aan het aantal smeerposities. Hierbij krijgt de middelste uitgang tweemaal per complete smeercyclus een puls. Na een complete cyclus herstart het systeem. Bij 7 smeerposities smeert hij dus naar uitgang 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 4.

Metalen omhulsel voor meer druk

Het nieuwe CNC smeersysteem van Apex Dynamics kan druk verwerken tot 100bar. Vooral als de afstand van de pomp naar verdeler meer is dan ca. 7 meter, is dit erg belangrijk. Het aankunnen van meer druk wordt veroorzaakt door een metalen flexibele omhulsel die verminderde smering door het uitzetten van de slang opvangt. De slang met metalen omhulsel is verkrijgbaar in 10 en 15 meter maatvoering.

Het systeem is geïnstalleerd en volledig getest op de verschillende CNC machines in de fabrieken van Apex Dynamics. In onze fabrieken staan honderden CNC draai-, frees-, steek-, slijp-, kotter- en polijstbanken, de ideale situatie dus om deze systemen te testen en optimaliseren.

Post onderwerpen

lineaire geleiding | smeersysteem

Apex Dynamics BV

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland