Elesa+Ganter maakt blokkeerbouten met sensor voor positiebewaking

Gepubliceerd op / Drabbe BV

Ook altijd al willen weten waar jouw blokkeerbouten zich bevinden? Dan heeft Elesa+Ganter de perfecte oplossing gevonden, zij hebben een sensor in de blokkeerbout geplaatst. Deze sensor zorgt ervoor dat jij elk moment op de dag kan kijken of de bout nog op zijn plek zit door middel van automatische statuschecks. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de blokkeerbout werkt en welke maatvoeringen beschikbaar zijn. Deze blokkeerbout komt terug in het Nederlandse programma van Drabbe.

Hoe werkt de blokkeerbout met sensor

Blokkeerbouten worden gezet met het oog op de veiligheidsfunctie. In sommige situaties is het handig om de positie van een blokkeerbout te kunnen achterhalen. Elesa+Ganter heeft dat mogelijk gemaakt door middel van een sensor die te plaatsen is in de blokkeerbout. Er kunnen door de nieuwe GN 817.6 serie statuschecks plaatsvinden wanneer u maar wilt.

De blokkeerbout zelf verandert niet, er wordt alleen iets aan de bout toegevoegd waardoor de originele bout blijft bestaan. Hetgeen dat wordt toegevoegd om de bout te kunnen controleren is een sensor. Deze automatische statuschecks worden uitgevoerd met een elektrisch signaal dat via een kabelverbinding bij een M8 standaard aansluiting eindigt. Om dit zo veilig en stevig mogelijk te maken is er bewust gekozen voor een driedraadse signaaloverdracht. Dit maakt het gelijk ook makkelijker om te integreren dan een draadloze verbinding

Zodra de pin bij uitvoering op twee derde van de bout zit, meldt de sensor een goedkeuring door middel van een LED verlichting op het scherm en een signaal naar de control unit via de kabel. Een kleine permanente magneet is samen met de sensor verantwoordelijk voor de positiebewaking. De sensor bevindt zich in de ringgroef onder de zwarte bedieningsknop en is vastgezet met een clip. De gebruiker is vrij om de richting van de sensor te kiezen door de kabel zodanig te draaien naar de gewenste inbouwsituatie.

Maatvoering van de blokkeerbout

Dit product is bruikbaar voor allerlei mogelijke toepassingen. Het is namelijk te vinden in alle standaardmaten van 4 t/m 16 millimeter pin diameter en een draadstift van M8 tot M24. Doordat dit product standaardmaten bevat, is een oud model gemakkelijk te vervangen met een nieuw model. Daarnaast is er bewust voor gekozen om alle varianten te maken van roestvrijstaal. Zo heeft het zo min mogelijk invloed op de werking van de ingebouwde magneet, dit zorgt voor minimale verstoring van de werking van de sensor.

 

Post onderwerpen

blokkeerbout | industrie | positiebewaking

Drabbe BV

Drabbe BV

Gildeweg 4
2632 BA Nootdorp
Nederland