Volgende stap in automatisering: ctrlX AUTOMATION-platform

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

Bosch Rexroth zet de volgende stap in automatisering én industrie 4.0. Het ctrlX AUTOMATION-platform dekt alle automatiseringstaken, van eenvoudige besturingstoepassingen en IoT-oplossingen tot hoogwaardige motion control. Het nieuwe platform doorbreekt traditionele grenzen tussen machinebesturingssystemen, IT en het Internet of Things. CtrlX AUTOMATION biedt gebruikers zeer uitgebreide mogelijkheden om het systeem volledig naar eigen behoefte in te richten en vereenvoudigt het automatiseringsproces. De engineeringtijd- en -inspanning wordt met 30 tot 50 procent teruggebracht door de combinatie van het Linux real-time besturingssysteem, open standaarden, app-programmeertechnologie, web-based engineering en een uitgebreide veilige IoT-verbinding.

Vrijheid in inrichting automatisering

Het nieuwe automatiseringsplatform van Bosch Rexroth combineert mechanical engineering met software development en omvat de nieuwste engineering softwaretechnologieën en alle PLC- en motion tasks. Softwarefuncties kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd met kant-en-klare, op maat gemaakte en zelf aanpasbare apps. Om machinefabrikanten zoveel mogelijk vrijheid te bieden kunnen de apps in diverse talen gemaakt kunnen worden:

  • Programmeertalen zoals C++
  • Scripttalen zoals Python
  • Grafische talen zoals Rednode en Blockly

De gebruiker van ctrlX AUTOMATION krijgt ook vrijheid in de keuze van actuele automatisatietools, zodat machinefabrikanten niet langer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van PLC-specialisten en gepatenteerde systemen. Programmeren is mogelijk in:

  • IEC61131
  • PLC Open
  • G-code
  • High-level talen
  • Internettalen

Ctrlx automation van Bosch Rexroth is de volgende stap in de verregaande automatisering en industry 4.0Snelle implementatie automatiseringsplatform

Door diverse innovaties reduceert ctrlX AUTOMATION de engineeringtijd- en inspanning met 30 tot 50 procent en wordt de time-to-market voor nieuwe machines aanzienlijk korter. Door de volledig web-based configuratie en inbedrijfsstelling is ctrlX AUTOMATION eenvoudig in te schakelen, zonder on site engineeringsoftware.

Programmering zonder hardware is mogelijk door een volledig virtuele ctrlX AUTOMATION-systeem omgeving én de systeemfunctionaliteiten kunnen op ieder moment uitgebreid worden via eigen procesfuncties, apps en open source software.

“Meer dan 30 directe connectie-opties en communicatie standaarden bieden maximale netwerk flexibiliteit voor een eenvoudige end-to-end connectiviteit – van field level helemaal tot aan de cloud. ctrlX AUTOMATION is ook uitgerust voor toekomstige communicatiestandaarden zoals OPC UA TSN en 5G, waardoor het gezien kan worden als het meest vooruitstrevende en toekomst gerichte systeem op de markt. ctrlX AUTOMATION is gebaseerd op een nieuwe generatie multi-core processors die voldoende verwerkingscapaciteit bieden voor bijna alle automatiseringstaken. Deze hoogwaardige CPU’s kunnen worden geïntegreerd in controllers, embedded PC’s , industriële PC’s, of direct in servo-drives.”

 

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland