Atlas Copco: nieuwe serie, olievrije klauwen vacuümpompen

Gepubliceerd op / Atlas Copco Nederland

De nieuwe reeks klauwen vacuümpompen van Atlas Copco zijn uitermate geschikt voor zware omstandigheden en robuuste processen. De prestaties van de serie worden gekenmerkt door een laag energieverbruik, een ongecompliceerde verwerking van de verontreinigde stoffen en een minimaal ruimtebeslag. Dit wordt toegepast bij transport-, ontspan-, droogprocessen of milieutoepassingen. In dit artikel bespreken we de soorten vacuümpompen

Soorten vacuümpompen

De 3 modellen worden beschermd tegen zware omstandigheden. Hiervoor bestaan ze alle 3 uit corrosiebestendige materialen en zijn ze uitgerust met een duurzame interne coating.

Alexander Frerichs, productmanager voor de droge vacuümpompen van Atlas Copco, legt uit: “Dit betekent dat we de vacuümpomp specifiek hebben ontworpen voor een lange levensduur en een betrouwbare, efficiënte werking, zelfs onder de moeilijkste procesomstandigheden”.

Weinig servicevereisten vacuümpompen

Het onderhoud van de pompklauwen is eenvoudig bij te houden door het ongecompliceerde ontwerpprincipe. “Het reinigen of vervangen van de pompklauwen, bijvoorbeeld, vereist geen complexe stripping en retiming van de versnellingsbak”, legt Alexander Frerichs uit.

Productresten kunnen makkelijk worden weggehaald doordat de binnenkant eenvoudig toegankelijk is voor operators of servicetechnici. Doordat er na de montage geen nieuwe synchronisatie nodig is zijn er minder stilstandtijden en onderhoudskosten.

Omschrijving motor vacuümpompen

In de motoren is een VSD+ omvormer geplaatst voor de regeling van de pompen, die uiteindelijk leidt tot een verlaagd stroomgebruik. Het stroomverbruik wordt namelijk beperkt omdat het optimale prestatieniveau van de klauwpompen geregeld wordt. Dit verkleind de CO2-footprint wordt verkleind en bespaard energie.

Duurzaamheid is ook gewaarborgd in de onmiddellijke procesomgeving: de volledig olievrije DZS VSD + -pompen gecertificeerd volgens ISO 8573-1 Klasse 0 zijn volledig onschadelijk voor de kwaliteit van de omgevingslucht tijdens bedrijf. De olievrije vacuümpompen sluiten elk risico op olieverontreiniging en schade door olie aan gevoelige toepassingen en producten uit. “Dit betekent ook dat noch de mens noch het milieu worden geschaad door het gebruik van deze pompen”, benadrukt productmanager Alexander Frerichs.

Gebruik via de VSD+ app

Alle tools kunnen worden gecontroleerd via de app. Waarden zoals inlaatdruk, rotorsnelheid, onderhoudsintervallen en draaiuren kunnen met één klik op de knop worden gecontroleerd en geregeld. Gebruikers hebben door middel van de nieuwe VSD+ app snel toegang tot tal van parameters, deze is te downloaden op zowel IOS- als op Android-apparaten. De VSD + App maakt het ook gemakkelijk om de DZS VSD + vacuümpomp in gebruik te nemen. Je stelt 3 parameters in: gewenste druk, start/ stop uitstel en stopniveau. De app maakt gelijk verbinding via bluetooth als de pomp wordt gestart. Eerst worden de gewenste waarden ingevuld, hierna begint de innovatieve pomp uit de DZS 100 – 400 VSD + -serie gelijk te werken.

 

 

 

Post onderwerpen

industrie | vacuumpompen

Atlas Copco Nederland

Atlas Copco Nederland

Merwedeweg 7
3336 LG Zwijndrecht
Nederland