Atlas Copco: keramisch droogmiddel voor persluchtdrogers

Gepubliceerd op / Atlas Copco Nederland

Bestaat er een milieuvriendelijk droogmiddel voor persdrogers? Voorheen bestond droogmiddel in persluchtdrogers uit losse korrels van geactiveerd aluminiumoxide, silicagel of moleculaire zeven, maar daar is vanaf nu verandering in gekomen. Atlas Copco introduceert nu Cerades™, het allereerste vaste keramische droogmiddel. Het zorgt voor een opmerkelijk betere luchtkwaliteit voor operators, geeft lagere energie- en servicekosten en biedt voordelen voor gezondheid en milieu.

Keramisch droogmiddel zorgt voor lagere energiekosten

Cerades™ is het allereerste vaste keramische droogmiddel voor persluchtdrogers. Het is ontwikkeld en gepatenteerd door Atlas Copco. Atlas Copco had als doel gesteld om de efficiëntie, het ontwerp en de prestaties van adsorptiedrogers te verbeteren.

Het verschil tussen Cerades™ en andere persluchtdrogers is dat de perslucht nu door rechte buizen stroomt in plaats van dat het zich een weg moet banen door afzonderlijke korrels. De drukval in de droger is aanzienlijk minder waardoor de energiekosten aanmerkelijk lager zijn.

Cerades™ is ontworpen om besparingen te verwezenlijken, omdat 80% van de kosten van een persluchtsysteem verband houdt met het feitelijke gebruik ervan.

Betere prestaties dan traditioneel droogmiddel

Atlas Copco stelt:

“Cerades ™ is echt een enorme sprong voorwaarts op het gebied van persluchtprestaties”. Het presteert beter dan traditioneel droogmiddel op elk niveau. Het stelt ons zelfs in staat om drogers compacter te maken omdat keramisch droogmiddel een hogere luchtstroom aankan. Het is gewoon een belangrijke allround verbetering.” Nuri Köse , Vice-president marketing van de divisie Atlas Copco Industrial Air.

Cerades™ biedt voordelen voor persluchtdrogers

Het traditionele droogmiddel brengt vaak de luchtkwaliteit in gevaar en eist veel onderhoud. De luchtkwaliteit wordt in gevaar gebracht doordat er tijdens het droogproces droogkorrels tegen elkaar aan gaan botsen. Dit gebeurd wanneer het droogmiddel verouderd. Daarbij, als het droogmiddel uiteenvalt, geeft het fijnstof af aan het luchtsysteem. Om dit probleem te minimaliseren is er extra onderhoud en filtratie nodig, wat ook weer extra servicekosten met zich meebrengt. Het stof van los droogmiddel is ook schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Dit komt doordat het stof tijdens het vervangen rondcirculeert in de omgeving.

Cerades™ verhelpt dit stofprobleem en biedt persluchtgebruikers ISO 8573-1: 2010 Klasse 2, luchtzuiverheid voor deeltjes, zonder extra filtratie aan te schaffen. Cerades™ biedt operationele en ecologische voordelen dankzij de structurele betrouwbaarheid en de lange levensduur.

Eerste persdrogers met nieuw droogmiddel

De eerste drogerserie die wordt voorzien van Cerades™ is de nieuwe CD 20 + -335 + drogerserie. De meeste drogers bevatten een luchtstroom van 70% tot 80% in tegenstelling tot de CD+ die heeft een constante luchtstroom van 100%. De reeks biedt een standaard drukdauwpunt van -20 °C , -40 °C , -70 °C . Het dauwpunt kan worden aangepast aan de behoeften van specifieke toepassingen.

Hierover zegt Atlas Copco:

De nieuwe CD + serie wordt geleverd met de geavanceerde Elektronikon® Touch besturing. Met deze controller kunnen gebruikers eenvoudig de prestaties en efficiëntie van de droger maximaliseren, vooral in combinatie met SMARTLINK-bewaking op afstand.

 

Post onderwerpen

droogmiddel | industrie | persluchtdroger

Atlas Copco Nederland

Atlas Copco Nederland

Merwedeweg 7
3336 LG Zwijndrecht
Nederland