Vertragingskast voor Automated Guided Vehicles

Gepubliceerd op / ABI

Voor de AGV (Automated Guided Vehicles) technologie heeft Naugart een nieuwe serie compacte vertragingskasten geïntroduceerd. Hiermee kan, zonder dat het voertuig aangepast dient te worden, 24/7 zware lasten worden verplaatst. Ook is er geen restrictie aan de toegepaste motor en met een hoog rendement van meer dan 95% sluit deze vertragingskast perfect aan op de huidige trend van efficiënte energie.

Compacte Vertragingskast speciaal voor AGV technologie

Vertragingskast AGV

De compacte vertragingskast van ABI speciaal voor de AGV technologie.

De kern van deze vertragingskast serie bestaat uit een gecombineerd ontwerp. Namelijk het ontwerp van een voorgespannen dubbelrijig rollenlager en een planetaire vertraging. Doordat de rollenlager zich in lijn met het wiel bevindt en daarmee de radiale belasting, zorgt dat er voor dat er zeer hoge lasten kunnen opgevangen. Dit, zonder dat het zorgt voor kostenverhogende aanpassingen in de constructie van het voertuig. De planetaire overbrenging in de vertragingskast is een integraal onderdeel van de aandrijving. Het is zodoende geconstrueerd dat dit concept een compacte en betrouwbare oplossing biedt met een minimale inbouwlengte.

De nieuwe serie NGV vertragingskasten is uitgevoerd met een montageflens welke zich zo dicht mogelijk bevindt bij het chassis van het voertuig. De montage kan op een eenvoudige en directe manier aan het chassis worden uitgevoerd. Andere mechanische montagedelen zijn dus niet nodig. Een besparing van kosten en gewicht.

Neugart maakt aan de motorzijde gebruik van de al jaren bestaande methode voor een flexibele motorflens. Dit biedt de machinebouwer de vrijheid om te kiezen van een motortype van ‘eigen’ motorfabrikant (B14 in overleg). De montage van de motor is uiterst eenvoudig en kan in enkele minuten worden uitgevoerd.

Vertragingskast NGV-serie

De NGV-serie is op dit moment verkrijgbaar is drie frame groottes:

 • NGV064 (wiel diameter Ø 160 mm)
 • NGV090 (wiel diameter Ø 200 mm)
 • NGV110 (wiel diameter Ø 250 mm)

Als indicatie kan worden uitgegaan van typische lasten van 400–1200 kg.
Eind januari 2020 volgt uitbreiding met nog eens twee frame groottes:

 • NGV160
 • NGV200

Met de 9 verschillende mogelijkheden aan overbrengiverhoudingen: 9, 12 , 15, 16, 20, 25, 32,

Vertragingskast AGV

Vertragingskast NGV110

40 en 64:1 zorgt de vertragingskast voor een optimale match tussen het motortoerental en de gewenste snelheid van het voertuig. Zodoende is deze planetaire vertragingskast zeer efficiënt (>95%) en onderhoudsvrije vertragingskast. Dit wordt gerealiseerd doordat het wiel van de vertraginsgkast wordt voorzien van een wielcoating van Bresthane®.

De polyurethaan elastomeerlaag is geschikt voor temperaturen tussen de -30°C en 70°C.

Vertragingskast NGV-serie kenmerken

 • Uitgevoerd met voorgespannen dubbelrijig rollenlager
 • Hoog rendement (>95%) voor optimale efficiënte
 • Compacte inbouw (space claim)
 • Geschikt voor vrijwel elk type motor
 • Eenvoudige motormontage met individuele motoraanpassing
 • Levensduursmering voor een onderhoudsvrij gebruik

Post onderwerpen

ABI

ABI

A. Hofmanweg 60
2031 BL Haarlem
Nederland