Neugart planetaire vertragingskast speciaal voor AGV

Gepubliceerd op / ABI

Vertragingskast voor AGVEen nieuw ontwikkelde technologie die ervoor zorgt dat jouw AGV voertuig non-stop blijft draaien? Neugart heeft daar een oplossing voor bedacht en introduceert een nieuwe compacte vertragingskast. Die zorgen ervoor dat het AGV voertuig elke minuut van de dag te werk kan gaan. Resultaat van het ontwerp is dat zeer hoge lasten kunnen worden opgevangen, zonder dat kostenverhogende aanpassingen in de constructie van het voertuig nodig zijn.

Vertragingskast voor AGV

Een Automatisch Geleid Voertuig (AGV), is een computer op wielen die geprogrammeerd is voor een bepaalde taak en vooral gebruik wordt in productie omgevingen en logistiek. Nu heeft Neugart voor deze technologie een nieuwe serie compacte vertragingskasten gecreëerd: de NGV-serie. Hiermee kan het AGV voertuig elke minuut van de dag te werk kan gaan.

Ontwerp bevat een rollenlager en een planetaire overbrenging

Deze wordt als volgt omschreven:

De kern van het ontwerp bestaat uit een gecombineerd geïntegreerd ontwerp van een voorgespannen dubbelrijig rollenlager en een planetaire vertraging.

Het rollenlager bevindt zich vrijwel in lijn met het wiel en daarmee de radiale belasting. Resultaat is dat zeer hoge lasten kunnen worden opgevangen, zonder dat kostenverhogende aanpassingen in de constructie van het voertuig nodig zijn.

De planetaire overbrenging is een integraal onderdeel van de wielaandrijving. Het slim geconstrueerde concept biedt een compact en betrouwbare oplossing met een minimale inbouwlengte.

Met montageflens kosten en gewicht besparen

Om een besparing van de kosten en het gewicht te realiseren is er een oplossing bedacht. De montageflens wordt zo dichtmogelijk bij het chassis, de onderkant van het voertuig, geplaatst. Zo kan de montage op een efficiënte manier worden uitgevoerd. Doordat de montage rechtstreeks kan worden uitgevoerd aan het chassis hoeven er geen extra montageonderdelen worden toegevoegd. Dit zorgt voor de besparing van kosten en gewicht.

Kenmerken NGV-vertragingskast

Vertragingskast AGVEr zijn verschillende mogelijkheden overbrengverhoudingen: 9, 12, 15, 16, 20, 25, 32, 40 en 64:1. Hiermee is het mogelijk om de optimale match te creëren tussen de gewenste voertuig snelheid en het juiste moerenaantal. Verder is deze planetaire vertragingskast onderhoudsvrij en heeft een zeer hoge efficiëntie (>95%). Dit wordt waargemaakt door het wiel dat is uitgevoerd met een Besthane ®. Deze polyurethaan is passend voor de temperatuurrange van -30°C tot 70°C.

Dit zijn volgens Neugart de kenmerken van de NGV-serie:

  • Uitgevoerd met voorgespannen dubbelrijig rollenlager
  • Hoog rendement (>95%) voor optimale efficiënte
  • Compacte inbouw (space claim)
  • Geschikt voor vrijwel elk type motor
  • Eenvoudige motormontage met individuele motoraanpassing
  • Levensduursmering voor een onderhoudsvrij gebruik

 

ABI

ABI

A. Hofmanweg 60
2031 BL Haarlem
Nederland