Nieuwe turboblower geschikt voor waterzuivering toepassingen

Gepubliceerd op / KAESER Compressoren

De luchtvraag in biologische waterzuiveringstoepassingen is hoog. Daarom is het belangrijk een machine in te zetten die deze beluchtingsprocessen optimaal kunnen ondersteunen. De Pillaerator Turboblower van Kaeser is zo’n optimale machine. Als gevolg van nieuwe technologie werkt de Turboblower energiezuinig en betrouwbaar en worden levenscycluskosten gereduceerd.

Turboblower

Pillaerator turboblower ontwikkeld met intelligent concept

De aandrijving van de turbo-rotor wordt veroorzaakt door een hogesnelheidsmotor. De assen van deze motor zijn magneet gelagerd en dit maakt de turbo-rotor compleet smeermiddel- en slijtvrij. Het grote voordeel hiervan is een afname van het onderhoud en hierdoor een reductie in kosten. Om ervoor te zorgen dat de lagering onafhankelijk en optimaal kan presteren, is de magneetlagering beveiligd tegen stroomuitval. Ook regelt de lagering de positie van de rotor zodat zelfs bij schommelingen van de bedrijfsparameters de positie van de rotor binnen het werkingsveld blijft. De combinatie van de smeermiddel- en slijtvrije turbo-rotor en de onafhankelijke werking, maakt dat de machine een breed regelbereik heeft.

Om ervoor te zorgen dat de Pillaerator turboblowers altijd optimaal werken, zijn er versies beschikbaar voor drie verschillende drukbereiken: L (600 mbar), M (800 mbar) en H (1000 mbar). Voor speciale toepassingen zijn iets hogere drukwaarden vereist.

Lage druk toepassingen zoals waterzuivering toepassingen

De blowers zijn direct in te zetten bij toepassingen die proceslucht voor lage druk vereist. Dit wordt mogelijk gemaakt door een capaciteit van 50 tot 275 m³/min en een verschildruk tot 1,3 bar. Naast de geschiktheid voor toepassingen waar grote hoeveelheden lucht nodig is, bijvoorbeeld in de behandeling van gemeentelijke en industriële afvalwater, zijn de machines ook inzetbaar voor andere industriële toepassingen. Hierbij kun je denken aan flotatie en gisting tot het vervaardigen van blaaslucht middels luchtmessen.

De koeling van de belangrijkste componenten gebeurt onafhankelijk van de omgevingslucht. Ze zijn dus beschermd tegen het binnendringen van fijnstof en zorgt op deze wijze voor een langdurig, ononderbroken bedrijf.

KAESER Compressoren

Kaeser Compressoren B.V.

Generatorstraat 34
7556 RC Hengelo
Nederland