Automatisch smeersysteem voor ketting aandrijving

Gepubliceerd op / iwis

Hoe verleng ik de levensduur van mijn aandrijfketting? Kettingfabriek iwis kijkt dan vooral naar de smering van de ketting  en komt met een nieuwe oplossing: het CLA smering systeem. Het automatische smeersysteem is door zijn compacte bouwgrootte makkelijker toe te passen op bestaande machines en installaties.

smeersysteem kettingaandrijving

Voorbeeld van CLA smeersysteem voor kettingaandrijving

Automatisch oliën kettingaandrijving

Regelmatig onderhoud en smering zijn essentieel om slijtage te voorkomen en de levensduur van een ketting aandrijving te verlengen. Iwis stelt dat meer dan twee derde van alle kettingstoringen kan worden voorkomen met de juiste nasmering. Het CLA-smeersysteem – staat heel innovatief voor Chain Lubrication Application – is een permanente oplossing voor de smering van een kettingaandrijving of andere componenten.

Doorlopend smeren van ketting aandrijving

De kettingfabrikant uit München stelde zijn R&D afdeling tot doel om het onderhoud te beperken en met een economische en omgevingsvriendelijke oplossing te komen. De oplossing is een unit die lijkt op een zeep dispenser voor op de badkamer, maar dan met maximaal 16 uitlaatpunten. Hij kan over een langdurige periode, precies op de benodigde plaats, en continu smeren.

Smeersysteem operationeel door middel van PLC integratie

In tegenstelling tot de badkameroplossing is dit systeem gemaakt van hoogwaardig en robust materiaal dat in veel verschillende varianten en stijlen kan worden uitgevoerd. De pomp van de CLA kan daarnaast volledig geïntegreerd worden in de PLC van een machine of bijvoorbeeld met tijdscontrole ingesteld worden.

iwis

iwis

Albert-Roßhaupter-Str. 53
81369 Munchen
Duitsland