Nieuwe rollenketting met corrosie en slijtage bestendige laag

Gepubliceerd op / iwis

corrosie slijtage rollenkettingIwis lanceert een ketting die gebruikt kan worden in omgevingen waarin corrosie en slijtage een bijzonder grote rol hebben. De hoogwaardige b.triton rollenketting  voldoet aan de eisen voor toepassingen in bijvoorbeeld havens, voedselverwerking of bouw.

Rollenketting beschermt van corrosie en slijtage

De nieuwe rollenketting van iwis wordt geleverd met een bepaalde combinatie aan coatings die ervoor zorgt dat het product perfect toegepast kan worden in de meest ruwe bedrijfsomgevingen. Iwis stelt:

Krachtige zinkvlok technologie wordt gecombineerd met een speciale oppervlaktebehandeling, waardoor de JWIS b.triton-kettingen beter bestand zijn tegen corrosie dan vergelijkbare concurrerende producten op de markt, zoals blijkt uit de resultaten van gestandaardiseerde corrosietests. De nieuwe rollenkettingen zijn zeer duurzaam, dus ze zijn bijzonder milieuvriendelijk, vooral omdat ze gemaakt zijn van RoHS-conforme materialen en vrij zijn van zeswaardig chroom (CrVI).

De b.triton ketting kan naar eigen zeggen gebruikt worden in omgeving met een temperatuur van  -10 °C tot +130 °C. Dat laatste kan zelfs verhoogd worden tot +150 °C door het gebruik van een speciaal smeermiddel.

Rollenketting met speciale bussen, pennen en rollen

Het resulterende product met zijn speciale coating van bussen en pennen maakt dat er minder slijtage plaatsvindt in de kettinglagers. De bussen en rollen zijn daarnaast geëxtrudeerd  wat maakt dat ze nog beter corrosie-bestendig zijn, stiller lopen en verminderde inloopverlenging hebben.

iwis

iwis

Albert-Roßhaupter-Str. 53
81369 Munchen
Duitsland