Elektrohydraulisch en elektromechanische actuator wint award

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

Bosch Rexroth wint de Spotlight On New Technology Award voor de High Force en Low Voltage Subsea Valve Actuator (SVA). Voordelen uit elektrohydraulische en elektromechanische systemen worden in de SVA gecombineerd tot een zeer veilig, energiezuinig en milieuvriendelijk systeem. De SVA blijkt een zeer goed alternatief te zijn voor elektromechanische en conventionele hydraulische systemen. De baanbrekende innovatie van Bosch Rexroth maakt de implementatie van de all-subsea-fabriek mogelijk, in zowel green- als brownfields. Door een volledig modulair ontwerp en en volledig geïntegreerd aandrijf- en veiligheidssysteem werkt te SVA betrouwbaar in werkdieptes tot 3.000 meter.

Voordelen elektrohydraulische en elektromechanische systemen gecombineerd

De SVA is een compacte elektromechanische actuator met hydrostatische aandrijving, waarin de voordelen uit elektrohydraulische systemen gecombineerd worden met voordelen uit elektromechanische systemen. Hierdoor is de SVA een zeer goed alternatief voor elektromechanische en conventionele hydraulische systemen en zeer geschikt voor onderwatertoepassingen.

De SVA biedt tot SIL3 veiligheid inclusief conditiebewaking, verbruikt tot 75 procent minder energie en is ontworpen voor een levensduur van 25 jaar. Met een extra drukcompensatie kan het systeem betrouwbaar functioneren in de ruwe omgeving van onderwatertoepassingen.

Baanbrekende innovatie: Bosch Rexroth combineert elektrohydraulische en elektromechanische systemen in SVA

Baanbrekende innovatie: Bosch Rexroth combineert elektrohydraulische en elektromechanische systemen in Subsea Valve Actuator.

Elektrificatie onderzeese productiesystemen

De SVA van Bosch Rexroth maakt gebruik van beschikbare laagspanningsvoeding om de geïnstalleerde kleppen te bedienen.

Elektrificatie van eerder geïnstalleerde onderzeese productiesystemen is in het verleden geen haalbare optie geweest vanwege de vereiste hoogspanningsvoedingen. De nieuw ontworpen Bosch Rexroth SVA kan hoge krachten leveren om de geïnstalleerde kleppen te bedienen door gebruik te maken van de beschikbare laagspanningsvoeding – volgens de Subsea Instrumentation Interface Standard (SIIS).

Compacte oplossing voor all-subsea-fabriek

De SVA wordt gezien als een belangrijk onderdeel om de all-subsea-fabriek mogelijk te maken. Het is een zuinige, veilige en compacte oplossing voor alle onderzeese actuators die een fail-safe sluiting door onderzeese veren of hoge aandrijfkrachten vereisen.

Dit geldt met name voor installaties waar elektrische actuators nog niet in staat zijn om conventionele hydraulische systemen te vervangen, bijvoorbeeld voor veiligheidsrelevante afsluiters tot SIL3 of hoge krachten met beperkt beschikbare ruimte en gewicht, bij het bedienen van 7″ schuifafsluiters of hoge druk/hoge temperatuur boringen.

Veiligheids- en milieuvoordelen voor onderzeese productiesystemen

De SVA is niet alleen energiezuinig, maar ook zeer betrouwbaar, nauwkeurig en veilig. Ook wordt het product geprezen voor het voorkomen van hydraulieklekkage in de oceaan, het verhogen van de productiviteit en het uitbreiden van brownfields met nieuwe apparatuur, zonder het toevoegen van hydraulische of elektrische voedingen.

Bovendien is de SVA een ideale oplossing om bestaande productiesystemen te vereenvoudigen door de noodzaak van het gebruik van hydraulische leidingen in de productieketen en de bijbehorende hydraulische aggregaten aan de bovenzijde (HPU) te vermijden.

Innovatieve hydraulische en elektrische actuator

De SVA is een innovatieve toevoeging aan de traditionele hydraulische en volledig elektrische onderzeese actuatoren en maakt de mogelijkheden voor onderzeese controle- en  productiesystemen compleet.

Het systeem is geoptimaliseerd voor de productie en is gebaseerd op industriële standaardcomponenten en wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen, met behulp van efficiënte lean productiemethoden.

Bosch Rexroth is onder ander actief in subsea automation

De Subsea Valve Actuator is onderdeel van de verschillende subsea automation activiteiten van Bosch Rexroth.

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland