Unimotion breidt serie PNCE elektrische cilinders uit

Gepubliceerd op / Rotero

Waarom zou je een serie elektrische cilinders uitbreiden? Om de range te vergroten en hiermee de slaglengte uit te breiden heeft Unimotion haar lijn PNCE elektrische cilinders uitgebreid. Alle elektrische cilinders uit deze serie zijn ontwikkeld met een hoge nauwkeurigheid die samenhangt met de toepassing van een hoog nauwkeurige kogelomloopspil.

Grotere range bouwgrootten

Unimotion, specialist in lineaire aandrijftechniek, ontwikkelt regelmatig mechanische en compacte lineaire units en systemen met meerdere assen.  Daarnaast ontwikkelen en bouwen ze met hightech productiefaciliteiten aan klantspecifieke oplossingen. Met de lijn uitbreiding van de PNCE elektrische cilinders zijn er twee nieuwe bouwgrootten toegevoegd: 80 en 100. Voorheen waren er enkel bouwgrootten met een range van 32 tot 63 op de markt. Hierdoor kunnen slaglengtes nu tot 1.500 mm gerealiseerd worden en een maximale kracht van 29.000 N.

Over de snelheid van de nieuwe elektrische cilinders zegt Unimotion het volgende:

De typische axiale speling bedraagt minder dan 0,02 mm bij een maximale snelheid tot 2,5 m/s

Hoge snelheid door kogelomloopspil

De hogere snelheden, veroorzaakt door de kogelomloopspil, bieden een excellente positioneer- en herhalingsnauwkeurigheid. Daarnaast heeft de kogelmoer een beperkte backlash en een stilstaande zuigerstang. Om de levensduur van de kogelomloopspil te verlengen kan de spil via een smeernippel na gesmeerd worden.

Speciale uitvoeringen

Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie is er zelfs een speciaal variant ontwikkeld, de FI varianten. Deze zijn geproduceerd met een gladder oppervlak waardoor effectiever schoonmaken mogelijk is. Door de externe afdichtingen voldoen de standaard cilinders aan beschermingsklasse IP65 conform IEC 60 529. In het cilinderprofiel is een koppeling voor drukcompensatie aanwezig die de uitwisseling van lucht garandeert tussen het binnenste van de cilinder en de omgeving. Binnen de IP65 categorie is de speciale uitvoering extra beschermd door een verhoogde bestendigheid tegen corrosie (IP65CR).

Rotero

Rotero Holland B.V.

Pompmolenlaan 21
3447 GK Woerden
Nederland