Inspringen op Klantbehoeften met Elektrische Aandrijving

Gepubliceerd op / Variodrive

Ontdek de belangrijkste uitdagingen bij elektrificatie in een snel veranderende markt voor e-mobiliteit. In een interview met Ruben Hus, Sales Engineer bij VARIODRIVE, worden de uitdagingen van machinebouwers besproken. Ruben, die in 2020 de overstap maakte van diesel- naar elektromotoren, deelt zijn inzichten en benadrukt het belang van een optimale componentenselectie en de kansen die elektrificatie biedt.

Van Diesel naar Elektromotor

Na jarenlange ervaring in de dieseltechniek en het zien van de toenemende vernieuwingen en emissie-eisen, besloot Ruben in 2020 om zich om te scholen naar een elektromotor specialist. Hij trad toe tot VARIODRIVE als Sales Engineer en kreeg de kans om de technologie en de markt snel te leren kennen. Ruben benadrukt dat de overstap naar elektrische aandrijving de toekomst heeft, omdat het aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van andere duurzame bronnen.

Dé Uitdaging bij Elektrificatie

Volgens Ruben is de belangrijkste uitdaging bij elektrificatie de complexiteit van de componentenselectie. Voorheen koos men eenvoudigweg een diesel motor, maar nu moet er een volledig aandrijfsysteem inclusief accu worden geselecteerd. Dit brengt niet alleen technische eisen met zich mee, maar ook de impact van het gebruik op de componentenselectie is cruciaal.

Ruben wijst op de vraag naar het huidige gebruiksprofiel van de machine en of dit nog steeds voldoet. Een applicatie die continu meerdere uren draait, heeft bijvoorbeeld een grotere (en zwaardere) batterij nodig en een elektromotor die aan de extra vraag kan voldoen. Daarnaast moet men rekening houden met oplaadmogelijkheden. Ruben benadrukt dat machinebouwers nu de mogelijkheid hebben om hun applicaties steeds beter af te stemmen op de behoeften van eindgebruikers. Dit leidt tot economisch aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijkere oplossingen over de levensduur van de machine.

Componentenselectie bij VARIODRIVE

VARIODRIVE heeft uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van elektrificatie en werkt nauw samen met machinebouwers die midden in deze transitie zitten. Dankzij hun expertise in uiteenlopende toepassingen en goede relaties met belangrijke fabrikanten, fungeert VARIODRIVE als een waardevolle sparringpartner. Samen met de engineers van hun klanten zetten ze de eerste stappen richting elektrificatie en helpen ze om de mogelijkheden ervan ten volle te benutten.

Post onderwerpen

Variodrive

Variodrive

A. van Leeuwenhoekstraat 22
3261 LT Oud-Beijerland
Nederland