Elektrisch hydraulische aandrijving voor gereedschap op schepen

Gepubliceerd op / Hydrauvision

Hydrauvision heeft een nieuw elektrisch-hydraulisch systeem ontwikkeld voor de aandrijving van gereedschap en andere equipment op schepen, de Hydraupack 1500E. Deze powerpack is compact, efficiënt en biedt een relatief schone elektrisch-hydraulische aandrijving die volgens Hydrauvision zeer geschikt is voor de toenemende vraag naar hydraulisch vermogen op schepen. Lees hier meer over het hydraulische systeem.

Hydrauvision: zeer efficiënte elektrisch hydraulische aandrijving

De HydrauPack 1500E ontwikkeld door Hydrauvision is een compacte elektrisch-hydraulisch aangedreven powerpack met 6 motor-pomp combinaties. Het efficiënte hydraulische systeem is relatief klein ten opzichte van het geïnstalleerde hydraulische vermogen.

De HydrauPack 1500E bevat zes keer een combinatie van pomp en motor die de mogelijkheid biedt om het werkelijk benodigde vermogen te regelen door de elektrische motoren in en uit te schakelen. De 6 motor/pomp combinaties zijn verdeeld in 2 afzonderlijke systemen van 3 pompen met eigen koelers en aansluitingen.

De Hydraupack 1500E van Hydrauvision is een compact en efficiënt elektrisch hydraulisch systeem.

De Hydraupack 1500E is een compact en efficiënt systeem voor elektrisch hydraulische aandrijving van schepen.

Gecombineerde flow elektrisch hydraulische systemen

Doordat de powerpack uit twee afzonderlijke systemen bestaat kan deze gebruikt worden om twee systemen onafhankelijk van elkaar aan te drijven. Maar de systemen kunnen ook gecombineerd worden om gebruik te maken van de totale flow voor één elektrisch-hydraulische aandrijving. Ook kan de powerpack gecombineerd worden met andere aandrijfsystemen voor een nog grotere flow.

Het manifold is voorbereid met een dubbele set aansluitingen om gemakkelijk twee aparte systemen tegelijkertijd te laten werken. Een ander voordeel is de mogelijkheid om een ​​redundant systeem te hebben als slechts 1 set van 3 pompen wordt gebruikt.

Hydraulisch vermogen van powerpack biedt meer voordelen

De door Hydrauvision ontwikkelde powerpack is naast compact en efficiënt ook relatief stil en ecologisch verantwoord, de powerpack heeft namelijk geen uitlaten en stoot dus geen dieselrook uit. Hydrauvision noemt de powerpack daarom een schonere oplossing voor de toenemende vraag naar hydraulisch vermogen.

De HydrauPack 1500E kan gehuurd of gekocht worden en is de toekomst voor een efficiënte, groenere en schonere oplossing aan dek wanneer systemen een hoog energieverbruik vereisen. Onderhoud is eenvoudig door de verschillende deuren in de unit, elke motorpompcombinatie kan van buitenaf worden verwijderd en gemonteerd. Vanwege de kleine voetafdruk kan de HydrauPack 1500E op bijna elk schip worden geplaatst en veilig aan boord worden getild met zijn DNV 2.7-1-frame. Met CSC-certificering kan deze powerpack met commercieel scheepstransport over de hele wereld worden verzonden. De unit heeft een grote koelcapaciteit van bijna de helft van het maximale vermogen dat zorgt voor voldoende koelcapaciteit in zware en extreem warme omstandigheden over de hele wereld.

Hydrauvision noemt de volgende voordelen van de Hydraupack 1500E:

  • Kleine voetafdruk voor 1500 kW
  • Milieuvriendelijk, minder geluid
  • DNV-frame, CNC-container
  • Eenvoudig onderhoud / van buitenaf toegankelijk
  • Minder onderhoud vergeleken met diesel aangedreven systeem
  • Integratie met bestaande systemen / software
  • Elektrisch aangedreven, geen uitlaat
  • Kan door het schip worden aangedreven, geen extra brandstoftanks nodig
Hydrauvision ontwerpt, ontwikkelt en repareert de hydraulische systemen voor vele schepen.

Hydrauvision ontwerpt, ontwikkelt en repareert de hydraulische systemen voor vele schepen en is expert in maritieme aandrijfsystemen.

Hydrauvision

Hydrauvision Components B.V.

Buys Ballotstraat 7
4507 DA Schoondijke
Nederland