Meerdere dragers in combinatie met modulair overdrachtsysteem

Gepubliceerd op / Festo

Festo en Siemens integreren nieuw Multi-Carrier-System (meerdere dragers) in Rexroth TS 2plus transportsysteem waardoor dit modulaire systeem toegepast kan worden in Bosch Rexroth’s gestandaardiseerde overdrachtsysteem van bouwstenen. Hiermee wordt maximale flexibiliteit mogelijk in bijvoorbeeld de assemblage of productie van batterijen.

multi-carrier-system voor meerdere dragers transfersysteem overdrachtsysteem

Multi-carrier-system: een overdrachtsysteem van Festo en Siemens op een Bosch Rexroth transfersysteem

Lineaire motoraandrijving en bedieningsconcept koppelt intralogistieke systemen

multi-carrier-system transfersysteem overdrachtsysteemVoor toepassingen met korte cycli ontwikkelde Festo en Siemens dit systeem waarmee verschillende productafmetingen op één productielijn gemaakt kunnen worden. Daarnaast kunnen fabrikanten hiermee kortere cyclustijden en hogere productievolumes behalen. Het is zelfs mogelijk voor het systeem om van het ene systeem over te stappen op het andere, hierdoor is het mogelijk om verschillende intralogistieke systemen te koppelen.

Transportsysteem oplossing voor lineair transport meerdere dragers

De beide bedrijven laten door middel van de volgende video zien hoe de oplossing in bestaande transportsystemen of andere intralogistieke systemen toegepast kan worden:

Lineaire motor Festo positioneert  tot 50 kilogram

De lineaire motor van Festo is de technische basis van het Multi-Carrier-System en verzekerd de gebruiker naast vrije en dynamische beweging ook precieze positionering voor het directe transport van producten tot 50 kilogram. De motor past naadloos in de geïntegreerde oplossing van Siemens.

Engineering en geïntegreerde motion control functionaliteit voor meerdere dragers Siemens

Siemens verzorgde zowel de engineering als de geintegreerde motion control functionaliteit van het Multi-Carrier-System door middel van Simotion en Simatic systemen. Dit maakt precieze controle én het aansturen van verschillende machine modules mogelijk in één systeem.

Bosch Rexroth transfersysteem TS 2plus

Ontworpen voor het transporteren van dragers en bestaand uit gestandaardiseerde bouwstenen die flexibel gecombineerd kunnen worden tot een compleet systeem. Hierdoor kunnen fabrikanten grote efficiëntie bereiken voor redelijke kosten. Stevig ontwerp verzekerd operationele stabiliteit.

Festo

Festo B.V.

Schieweg 62
2627 AN DELFT
Nederland

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland

Siemens

SIEMENS NEDERLAND N.V.

Boterdiep 37
3077 AW Rotterdam
Nederland