Bedieningselementen bewegen met Drylin W lineaire geleiding

Gepubliceerd op / igus® B.V.

Hoe maak jij je stoel of fauteuil nóg wat comfortabeler? Igus heeft hiervoor twee bestaande producten samengevoegd tot een nieuw exemplaar: de Drylin W lineaire/draaiende geleiding. Hierdoor kunnen monteurs met minder inspanning de installatie van tafeltjes en bedieningspanelen verzorgen én geven zij hun klant meer keuzevrijheid en mogelijkheden.

De lineaire/draaiende geleiding: de Drylin W

“Behalve voor stoelen in bioscopen, theaters vliegtuigen, is de nieuwe Drylin W geleiding bedoeld voor toepassingen in besturingscabines, zoals op tractoren of zelfs op kranen. Overal waar bedieningselementen flexibel en ergonomisch bewogen moeten worden in een compacte ruimte”, legt Michael Hornung uit, igus drylin Linear and Drive Technology Product Manager.

Lineaire roterende geleiding Dit nieuwe product is een combinatie van twee bestaande producten: de Drylin w lineaire geleiding voor lineaire beweging met een PRT-04 tandkranslager voor rotatie. Deze producten moesten voorheen apart geïnstalleerd worden wat veel inspanning vereiste voor de gebruiker. De drylin W kan tegelijkertijd lineair bewegen en roteren. Hierdoor kunnen gebruikers hun armleuningen, tafeltjes of bedieningspanelen.  Displays en trays kunnen naar voren en naar achteren bewegen en roteren met behulp van een lager. Het verschil met voorheen is dat de lager al geïntegreerd is in de draagplaat. De draagplaat is bij het nieuwe product bewerkt om het tandkranslager en de kabeldoorvoer onder te brengen, ook moesten alle componenten exact worden geïnstalleerd. Door de oplossing bespaart de klant kosten voor assemblage en nawerk.

Hygiëne van de drylin W

Er wordt gebruik gemaakt van tribologisch geoptimaliseerde hoogwaardige polymeren in de glij-elementen van de lineaire slede en het lager. Deze zijn onderhoudsvrij, smeermiddelvrij en ze zijn tot vier keer stiller dan geleiders met kogellagers. Doordat de geleiding wordt gebruikt door verschillende mensen is hygiëne een prioriteit. Deze hygiëne wordt in stand gehouden doordat er geen gebruik wordt gemaakt van extra smeermiddelen of olie. Om die reden is de drylin W ongevoelig voor stof en vuil.

“Naast de praktische functionaliteit van ons nieuwe product, hechten we natuurlijk ook een grote waarde aan het design. Er worden lichte materialen zoals kunststoffen en aluminium gebruikt. We gebruiken een decoratieve transparante geanodiseerde coating voor de rails”, zegt Michael Hornung.

De drylin W lineaire/roterende geleiding heeft een compacte systeemhoogte van 40 mm en kan ook worden uitgerust met individuele voorspanning en een handmatige klem. Dit zorgt ervoor dat het display op zijn plek blijft na het instellen. Dankzij het modulaire systeem kan het product worden ingesteld op elke lengte.

 

Post onderwerpen

aandrijfsysteem | geleiding | industrie

igus® B.V.

igus® B.V.

Sterrenbergweg 9
3769 BS Soesterberg
Nederland